Aquatraining

Revalideren met brandwonden is extreem pijnlijk. Gelukkig lijkt er een manier om deze pijn te verminderen: Aquatraining. In het water revalideren is minder zwaar en patiënten herstellen sneller. Met uw hulp kunnen brandwondenpatiënten met minder pijn revalideren en hun leven weer eerder oppakken.
41% Gefinancierd
  • €33.049,21 Gedoneerd
  • €80.000,00 Doel
  • 9 Donateurs

Over dit project

Wat is Aquatraining?

Bewegingsbeperkingen zijn ernstige problemen voor brandwondenpatiënten. Na het ongeval moeten zij veel dingen opnieuw leren. Dat maakt revalideren noodzakelijk. Maar doordat littekens niet soepel zijn, zitten veel brandwondenpatiënten letterlijk te strak in hun vel. Dit maakt revalideren extreem pijnlijk.  Aquatraining zorgt voor een sneller en minder pijnlijk herstel. Revalideren in water is minder zwaar en voelt fijner dankzij de gewichtloosheid. Onder begeleiding van gespecialiseerde fysiotherapeuten maken brandwondenpatiënten grote stappen in hun herstel.

Dankzij steun van donateurs van de Nederlandse Brandwonden Stichting en mensen die voor ons in actie zijn gekomen, is Aquatraining in 2016 gestart in het Brandwondencentrum Rotterdam. De eerste resultaten zijn zo positief dat we ook brandwondenpatiënten in de andere twee brandwondencentra van deze nieuwe revalidatiemethode willen laten profiteren. Help ons om dit in 2017 mogelijk te maken. De Nederlandse Brandwonden Stichting ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van giften. Uw steun is daarom dringend nodig!

“Revalideren is belangrijk om weer beter te worden.”

Olympisch kampioen Inge Dekker steunt het revalidatieproject Aquatraining: “Omdat ik zelf weet hoeveel impact een operatie op je lichaam heeft, weet ik hoe belangrijk revalideren is om weer beter te worden. En niets is fijner om dan in het water te springen.”

Organiseer met jouw zwemvereniging een wedstrijd en/of zwem4daagse en maak kans op een gratis zwemclinic van Olympisch Kampioen Inge Dekker.
Kijk hier voor de actievoorwaarden.

Dus spring in het water voor Aquatraining!
Kijk hier hoe je in actie kunt komen

 

“Revalideren in het water: minder zwaar en voelt fijner.”

Dr. Marianne Nieuwenhuis is hoofd klinisch onderzoekcoördinator van de vereniging samenwerkende brandwondencentra: “Na de fysieke klap van de brandwonden moet de spierkracht compleet worden opgebouwd. Daarom revalideren patiënten met brandwonden in de brandwondencentra van Beverwijk en Groningen momenteel ‘op het droge’. Maar dat is een pijnlijke en zeer inspannende klus. Revalideren in het water daarentegen, is minder zwaar en voelt fijner dankzij de gewichtloosheid. Onder water kunnen patiënten eerder bewegingen maken die op het droge nog niet lukken.”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *