‘Beste meneer/mevrouw, ik ben Bruna Dingeman en ik ben 11 jaar en ik zit in groep 7. Ik moet volgende week mijn spreekbeurt doen en ik houd die over brandwonden. Ik zelf ben toen ik anderhalf was verbrand door hete soep. Ik heb een brandwond in mijn hals. Het beertje dat ik in het ziekenhuis kreeg is nog steeds mijn lievelingsknuffel. Ik heb een heel goed boekje van jullie gelezen en die heeft mij erg geholpen bij mijn spreekbeurt. Ik vond het leuk en  interessant omdat ik het ook heb meegemaakt. Mijn plan is om een collecte busje in de klas te zetten om geld voor jullie op te halen.’ Zo begon de brief die we in juni van Bruna ontvingen.

Inmiddels is haar spreekbeurt afgehouden en heeft Bruna maar liefst 130 euro opgehaald! En natuurlijk kreeg ze als cijfer een dikke vette 10. We zijn mega-trots op je, Bruna!